Hej främling välkomnar ny ordförande

Namnlös-754 (1)

Pressmeddelande

Hej främling välkomnar ny ordförande

Hej främling meddelar att Maria Svensson Wiklander, styrelseordförande sedan 2015, avslutar sin roll som ordförande. Maria lämnar över ordförandeklubban till Anna Rex.

Det var Maria Svensson Wiklander som tillsammans med grundaren Emma Arnesson tog Hej främling från att vara ett projekt till att bli en egen förening. Det var även Maria som tog initiativ till att utveckla Hej främlings organisationsstruktur och arbetssätt. 

– Vi har gjort en otrolig resa med Hej främling. De första åren var vi en styrelse som var väldigt operativ då verksamheten behövde formas och många akuta frågor behövde lösas. Idag är vi en professionell nationell organisation med strategiskt ledarskap, tydliga arbetssätt och med förmågan att påvisa vår socioekonomiska nytta, säger Maria Svensson Wiklander.

Hej främling har vuxit fort. Idag, tio år efter starten, bjuder föreningen in till kostnadsfria aktiviteter på 54 orter runt om i Sverige. En milstolpe var under 2015 när föreningen kunde anställa Emma Arnesson. En annan var under 2016 då en ny organisationsmodell togs fram som tillät verksamheten att skala till många fler platser på ett effektivt och hållbart sätt.

– Jag tackar Maria Svensson Wiklander för det enorma arbete som hon gjort för Hej främling. Att Maria nu lämnar över ordföranderollen till Anna Rex känns tryggt. Anna kan verksamheten, brinner för Hej främlings frågor och värderingar. Dessutom är hon otroligt kompetent inom organisationsutveckling, vilket blir viktigt för Hej främlings resa framåt, säger Hej främlings verksamhetschef, Emma Jangö.

Anna Rex har ingått i Hej främlings styrelse under flera år. De senaste två åren har hon även lett styrgruppen för Hej granne i Torvalla, en pilotverksamhet som skapar trygghet och platsutveckling genom relationer. Anna Rex ser fram emot att axla sin nya roll.

– Jag har haft glädjen att jobba med Hej främling i snart 7 år, och det känns tryggt att få jobba vidare med alla stjärnor som vi har i både verksamheten och i styrelsen. Vi har precis tagit en tydlig riktning för de kommande tre åren och jag känner mig otroligt taggad på att bidra till att göra verklighet av den planen, säger Anna Rex.

Hej främling välkomnar även tre nya ledamöter till styrelsen. Detta gör föreningen efter att för första gången bjudit in allmänheten att anmäla intresse för ett styrelseuppdrag. De tre nya ledamöterna är:

Andreas Gyllenhammar, hållbarhetschef SWECO (Östersund)
Muaz Alzouby, projektledare Ramboll (Stockholm)
Nina Larrea, regionchef We Effect (Stockholm)

Kontaktuppgifter för intervju
Maila press(@)hejframling.se för kontaktuppgifter till citerade personer och valberedare.

Rulla till toppen