Jobb & praktik!

Lediga jobb & praktikmöjligheter!

Kom och gör skillnad tillsammans med oss!

Vill du göra skillnad på riktigt?

Hälsa är en mänsklig rättighet som tillhör alla! Att jobba för Hej främling innebär att du varje dag kommer arbeta för ett schysstare samhälle där fler ges möjlighet att höra till och må bra – psykiskt såväl som fysiskt. Delar du vår dröm om ett samhälle för alla? Vad kul! Då tycker vi verkligen att du ska läsa vidare om våra lediga jobb!

Spontanansökan till Hej främling

Vill du jobba med oss för att fler ska få möjlighet att må bra och höra till? Välkommen att skicka ditt CV med en beskrivning av varför du vill jobba med oss och hur du kan hjälpa oss att bli ännu bättre. 

Vår verksamhet vilar på FN:s grundläggande princip om allas lika värde, deklarationen om de mänskliga rättigheterna och Agenda 2030. Att du delar Hej främlings värderingar är ett krav. 

Din spontanansökan skickas till jobb@hejframling. Märk din ansökan ”Spontanansökan”.

Om Hej främling! 

För Hej främling började allt med ett besök på Grytans flyktingförläggning utanför Östersund. Genom att på plats ordna enkla hälsoaktiviteter för de nyanlända vändes ångest och ovisshet till gemenskap, livskraft, integration och glädje. På köpet uppstod nya vänskaper och en förening, Hej främling! 

Nu har det gått tio år sedan vår förening startade och mycket har hänt sedan dess. Grundprincipen idag är dock densamma som då; att genom hälsofrämjande aktiviteter stärka individer och skapa positiva möten mellan människor. Idag finns vi i sex län och på nära 50 platser runt om i Sverige, från Gällivare i norr till Malmö i söder. Hållbarhet är viktigt, både för oss som arbetsgivare och för alla våra aktiviteter!

Vad innebär det att göra praktik hos Hej främling?

Vi har haft många praktikanter genom åren och vet att det är en fantastisk förstärkning och energipåfyllnad för oss, samtidigt som vi vet att praktikanten får med sig en erfarenhet för livet och nya vänner. Det vi hittills lärt oss av att ta emot praktikanter är:

  • Praktikperioden är bäst om den sträcker sig över minst 5-6 veckor, annars är det svårt att hinna komma igång. Perioden får gärna vara ett par månader eller ett halvår, då vet vi att du hinner landa, prova och utvecklas.

  • Som praktikant ska du vara nyfiken, självgående, flexibel, tycka om att prova nytt och känna dig hemma i Hej främling!s värderingar.

Kontakta oss gärna om du är intresserad av att göra din praktik hos oss. För att anmäla intresse för praktik, använd kontaktformuläret nedan. 


Rulla till toppen