Fem skäl att bevaka Hej främling 21/11

Blå_jub_logo_HF

Pressmeddelande

Fem skäl att bevaka Hej främling den 21 november

1. Hej främling firar 10 år

Tisdagen 21 november firar vi 10 år av inkludering genom att dela med oss av allt vi lärt oss sedan starten 2013. En enkel skidskola på asylboendet Grytan är tio år senare en förening som bjuder in till öppna och kostnadsfria aktiviteter på 54 platser runt om i Sverige. Varje år skapar vi innanförskap och livskraft för tiotusentals människor. Firandet äger rum på Storsjöteatern den 21 november från 9-16, öppet för media och allmänhet. Intervjuer möjliga kl 12-13 och efter kl 17. Läs mer om eventet på hejframling.se/hejeffekten

 
2. Släpp av Hej främlings årliga effektrapport, Hej-effekten I rapporten berättar vi bland annat att fler än någonsin hittar till våra aktiviteter och att vi återigen slår rekord vad gäller antal deltagarbesök nationellt. Rapporten släpps i sin helhet den 21 november och finns då att ta del av på Storsjöteatern. Som journalist får du tillgång till rapporten redan nu mot löfte om att inte publicera något från rapporten före den 21 november klockan 18. Maila press@hejframling.se för att begära tillgång.

3. Sveriges största HEJ!-flashmob

Tillsammans med Simon Jaktlund, Destination Östersund och Östersunds kommun, bjuder vi in till Sveriges största HEJ!-flashmob. Då vill vi bygga Sveriges största mänskliga HEJ! Eventet sker på Stortorget i Östersund kl 16-17.30 och kommer filmas och fotas med drönare.  


4. Stort tillkännagivande av Hej främling

I samband med HEJ!-flashmoben så kommer Hej främling tillkännage en spännande nyhet. Journalister kan få förhandsinformation redan nu genom att maila press@hejframling.se, informationen fås under förutsättning om löfte att ingen publicering görs innan 21 november kl18.  


5. Världshejardagen – World Hello Day

Den 21 november är också Världshejardagen (World Hello Day), en dag som uppmärksammats i 180 länder och initierades redan 1973 med syfte att manifestera kommunikation framför våld. Hej främling har under tio år främjat inkludering och livskraft genom att säga hej och erbjuda hälsofrämjande aktiviteter. Vi uppmanar alla att delta genom att säga hej till minst tio främlingar under dagen.

 
För mer information eller intervjuer: Emma Jangö, verksamhetschef Hej främling, emma.jango@hejframling.se, 073-0940028 Samira Musa, bitr. verksamhetschef Hej främling, samira@hejframling.se, 073-0940043 Maria Svensson Wiklander, ordförande, maria@gomorronostersund.se, 070-380 00 07 Emma Arnesson, grundare: emma@hejframling.se, 070-2233941

Rulla till toppen