Bidra!

Heja dig som vill bidra!

Kom och gör skillnad tillsammans med oss!

Du och ditt engagemang är viktigt

Tre vänner med en enkel idé om en skidskola lade grunden för Hej främling. För oss kommer det alltid vara ett bevis för att alla har förmågan att göra stor skillnad för andra. Vi drömmer om en värld där du oavsett vem du är eller var du kommer ifrån får höra till och må bra. Men för att nå ditt så behöver vi hjälpas åt. 

Så här får du fler att må bra genom Hej främling 

Fotboll, yoga, utomhusträning och mycket mer. Hej främling bjuder varje vecka in till cirka 50 aktiviteter runt om i Sverige. Aktiviteterna har startats upp av personer som brinner för en aktivitet som de vill dela med sig till andra. På Hej främling heter rollen initiativtagare, det kan du vara som privatperson, en grupp kollegor eller vänner, en förening eller ett företag. 

Vill du bidra genom att starta upp en aktivitet där du bor? Kontakta oss på info@hejframling.se Om du redan nu vet vilken aktivitet du vill starta eller stötta så skriver du det. Sedan hör vi av oss till dig och berättar mer.

Vi är alltid nyfikna på samarbeten med kommuner, regioner och företag som liksom vi tycker att alla borde ges samma förutsättningar att må bra och höra till!

Att ingå ett partnerskap med oss kan stärka kommunens eller regionens folkhälsoarbete så att det inkluderar fler, ökar den upplevda tryggheten och samtidigt bryter ett kostsamt utanförskap. Vi är vana att samverka med kommuner genom IOP och andra samarbetsformer. Vi arbetar med etablerade metoder som inkluderar våra målgrupper och tar tillvara på den drivkraft som de besitter.

Företag som samverkar med oss möjliggör hälsofrämjande aktiviteter för fler och skapar förutsättningar för vår organisation att jobba långsiktigt och hållbart. Vi skräddarsyr våra samarbeten för att på bästa sätt skapa ömsesidig nytta. 

Oavsett samarbetspart har vi fokus på koncept som Hej granne, Ut & njut, Hälsopepp samt öppna mötesplatser. Läs mer om våra koncept och metoder i vår effektrapport Hej-effekten.

Kontakta verksamhetschef Emma O Jangö på emma.jango(@)hejframling.se hittar vi möjligheterna tillsammans!

För oss är varje krona en öppning till nya möjligheter och vi vet att det går att göra mycket även för en liten summa. Du är därför alltid välkommen att stötta vår verksamhet genom att skänka pengar. Du kan antingen swisha eller sätta in din gåva på vårt bankgiro-konto: 

BANKGIRO: 5033-2618
SWISH: 123 113 51 51

Som företag kan du välja att skänka en gåva vid ett tillfälle eller bli stödföretag och ge ett ekonomiskt bidrag om minst 10 000 kr varje år. Årsgivare erbjuds synlighet både på vår webbplats och i vår årliga effektrapport Hej-effekten. Att skänka en gåva är ett bra sätt att bidra ekonomiskt till Hej främling. Alla pengar går till att skapa innanförskap för fler genom våra aktiviteter. 

Använd formuläret nedan för att ange storleken på din gåva och om du vill skänka en engångsgåva eller en årlig gåva till Hej främling.

Ange hur mycket företaget vill bidra med som en engångsgåva. Ditt företag faktureras summan av Hej främling en gång.
Ange hur mycket företaget vill bidra med årligen. Ditt företag faktureras summan av Hej främling en gång per år tills dess att ni väljer att avsluta ert årliga bidrag.
Ange mailadress om det går bra att maila fakturan (om rutinerna tillåter, miljön tackar för det). Ange också postadress inklusive postnummer och ort. Ange även om det ska stå en referens eller annat specifikt på fakturan.
Genom att trycka på ”Skicka in” nedan så samtycker du till att Hej främling har dina kontaktuppgifter och skickar nyhetsbrev (10 gånger per år) till dig på din angivna e-post. Vi hanterar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter under Om oss – Personuppgifter.

Hej främling samarbetar med den juridiska digitala tjänsten Jurio. På deras hemsida kan du upprätta ett skräddarsytt testamente på under 15 minuter – var och när det passar dig. När du inkluderar Hej främling i din sista vilja blir ditt testamente gratis. 

Att skriva ditt testamente med Jurio är enkelt och smidigt. Svara på frågorna i deras digitala formulär, och signera sedan dokumentet framför två personer. Klicka här för att komma igång!

Ditt gåva gör att vi kan fortsätta jobba med hälsofrämjande aktiviteter, innanförskap och psykisk samt fysisk hälsa – en drivkraft mot segregation, ensamhet och ohälsa. Du kan vara med och göra skillnad! 

Tack för att ni gör det möjligt!

Tack, tack, tack! Ni är våra superhjältar!

Att vi kan göra skillnad har vi många att tacka för!

Utan samarbete med andra skulle Hej främling aldrig kunna göra skillnad för så många som vi gör idag. Vi är enormt stolta och tacksamma över alla våra partners som möjliggör att vår förening kan fortsätta utvecklas.

Tack till våra projektfinansiärer & kompisar 2022-2023

MUCF. Länsstyrelsen i Skåne, Stockholm, Norrbotten, Västerbotten och Jämtland. Stockholm stad. Luleå kommun. Skellefteå kommun. Bräcke kommun. Kalix kommun. Härjedalens kommun. Östersunds kommun.  Region Jämtland Härjedalen. Folkhälsomyndigheten. Gustav V Minnesfond. Postkodsstiftelsen.

Ett särskilt stort tack till våra sponsorvänner 

Finn Persson. Bilbolaget. Centiro genom Annie och Ola Troedsson. Icebug. Östersunds kommun.  Länsförsäkringar Jämtland.

Rulla till toppen