Jobb & praktik!
Lediga jobb & praktikmöjligheter!
Kom och gör skillnad tillsammans med oss!
Vill du göra skillnad på riktigt?
Hälsa är en mänsklig rättighet som tillhör alla. Att jobba för Hej främling innebär att du varje dag kommer arbeta för ett schysstare samhälle där fler ges möjlighet att höra till och må bra – psykiskt såväl som fysiskt. Delar du vår dröm om ett samhälle för alla? Vad kul! Då tycker vi verkligen att du ska läsa vidare om våra lediga jobb!
Vad gör du i rollen som regionchef syd?
Som regionchef har du arbetsgivaransvar för personal som arbetar i din region. Det innebär arbetsmiljöansvar enligt särskild delegation, ansvar för HR-frågor samt för dialog med facket.
Syd: Skåne, Blekinge, Halland, Kronoberg, Kalmar, Västra Götaland, Jönköping, Östergötland, Sörmland och Stockholm.
Mitt: Jämtland, Gävleborg, Dalarna, Värmland, Örebro, Västmanland, Uppsala
Norr: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland
Du är en lösningsorienterad, trygg ledare med förmågan att nå uppsatta mål och få andra att växa. Du söker alltid en möjlighet att utvecklas och är van att använda digitala verktyg i ditt dagliga arbete. Du leder dig själv aktivt och är redo att leda andra, samtidigt som du ser fram emot att utveckla verksamheten i din region. Våra anställda utgår från det lokala sammanhanget och är därför utspridda i regionen. Det betyder att du behöver kunna leda både remote och på plats.
https://www.hejframling.se/om-oss.
Omfattning: 100% (40h i veckan)
Arbetstid: Arbetet utgår från dagtid, men även kvällar och helger förekommer. Arbetstiden är målstyrd.
Startdatum: Enligt överenskommelse.
Kompetenskrav: Relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenheter. Erfarenhet att leda andra är också ett krav, gärna i chefsroll.
Placering: Helst i anslutning till en av de orter där vi har medarbetare, såsom Skåne, Västra Götaland eller Stockholm, men öppna utifrån förutsättningar förutsatt att du finns i region Syd.
Krav: Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret vid anställning.
Kollektivavtal: “Tjänstemän i civilsamhället” mellan Fremia och Unionen.
Lön: Löneläget för tjänsten är ca. 38-42 tkr/månad.
Hur gör jag för att söka?
Ansök genom att kort berätta om dig själv, i text, ett filmklipp eller på något sätt som passar dig. Skicka presentationen tillsammans med ett CV till jobb@hejframling.se. Märk mailet med att du söker regionschefsrollen i region syd. Bifoga gärna minst två referenser, en
person du arbetslett eller varit chef för samt en referens som varit din chef eller arbetsledare. Skicka även med löneanspråk. Rekrytering sker löpande.
Om Hej främling
För Hej främling började allt med ett besök på Grytans asylboende utanför Östersund. Genom att på plats ordna enkla hälsoaktiviteter för de nyanlända vändes ångest och
ovisshet till gemenskap, livskraft, integration och glädje. På köpet uppstod nya vänskaper och en förening, nämligen Hej främling!
Spontanansökan till Hej främling
Vill du jobba med oss för att fler ska få möjlighet att må bra och höra till? Välkommen att skicka ditt CV med en beskrivning av varför du vill jobba med oss och hur du kan hjälpa oss att bli ännu bättre.
Vår verksamhet vilar på FN:s grundläggande princip om allas lika värde, deklarationen om de mänskliga rättigheterna och Agenda 2030. Att du delar Hej främlings värderingar är ett krav.
Din spontanansökan skickas till jobb@hejframling. Märk din ansökan ”Spontanansökan”.
Om Hej främling!
För Hej främling började allt med ett besök på Grytans flyktingförläggning utanför Östersund. Genom att på plats ordna enkla hälsoaktiviteter för de nyanlända vändes ångest och ovisshet till gemenskap, livskraft, integration och glädje. På köpet uppstod nya vänskaper och en förening, Hej främling!
Nu har det gått tio år sedan vår förening startade och mycket har hänt sedan dess. Grundprincipen idag är dock densamma som då; att genom hälsofrämjande aktiviteter stärka individer och skapa positiva möten mellan människor. Idag finns vi i sex län och på nära 50 platser runt om i Sverige, från Gällivare i norr till Malmö i söder. Hållbarhet är viktigt, både för oss som arbetsgivare och för alla våra aktiviteter!
Vad innebär det att göra praktik hos Hej främling?
Vi har haft många praktikanter genom åren och vet att det är en fantastisk förstärkning och energipåfyllnad för oss, samtidigt som vi vet att praktikanten får med sig en erfarenhet för livet och nya vänner. Det vi hittills lärt oss av att ta emot praktikanter är:
Praktikperioden är bäst om den sträcker sig över minst 5-6 veckor, annars är det svårt att hinna komma igång. Perioden får gärna vara ett par månader eller ett halvår, då vet vi att du hinner landa, prova och utvecklas.
Som praktikant ska du vara nyfiken, självgående, flexibel, tycka om att prova nytt och känna dig hemma i Hej främling!s värderingar.
Kontakta oss gärna om du är intresserad av att göra din praktik hos oss. För att anmäla intresse för praktik, använd kontaktformuläret nedan.
Hej främling som arbetsplats
Hej främling är med i Fremia, en arbetsgivarorganisation som hjälper oss att vara en trygg och bra arbetsplats. Det betyder att vi följer kollektivavtal som ger tydliga regler för löner, arbetstid och andra villkor. Medlemskapet ger oss även stöd i frågor som rör arbetsmiljö, rättigheter och utveckling på jobbet.
Arbetsmiljön för våra medarbetare är viktig
Vi arbetar löpande med vår arbetsmiljö. Vi brukar förklara ordet arbetsmiljö med hur vi mår på jobbet. I civilsamhället och som ideell förening har vi områden vi brottas med varje år, vissa saker är del av en struktur som är svår att påverka medan vi kan påverka andra områden som ligger i vår egen verksamhet. Varje år gör vi en undersökning (OSA-enkät) där varje anställd får svara anonymt kring hur de upplever sin arbetsmiljö.
Ladda ner: Sammanfattning av OSA-enkäten 2024 (PDF)
I januari 2025 besökte Arbetsmiljöverket Hej främling. Vid inspektionen av vårt systematiska arbetsmiljöarbete fann Arbetsmiljöverket inga anmärkningar. Så klart finns det ändå saker vi behöver jobba vidare med för att utveckla vårt arbetsmiljöarbete. Som att skapa en bättre överblick över tillbud samt att upprätta en tydligare checklista för skyddsrond av den fysiska arbetsmiljön vid hemarbete och kontorsarbete.