Jobb & praktik!

Lediga jobb & praktikmöjligheter!

Kom och gör skillnad tillsammans med oss!

Vill du göra skillnad på riktigt?

Hälsa är en mänsklig rättighet som tillhör alla. Att jobba för Hej främling innebär att du varje dag kommer arbeta för ett schysstare samhälle där fler ges möjlighet att höra till och må bra – psykiskt såväl som fysiskt. Delar du vår dröm om ett samhälle för alla? Vad kul! Då tycker vi verkligen att du ska läsa vidare om våra lediga jobb!

Nu söker vi dig som vill jobba som koordinator i Östersund!

Hej främling är en nationell organisation med kollegor utspridda över hela landet. Vill du vara med och skapa möten mellan människor och bidra till ett samhälle präglat av livskraft, gemenskap och hälsa? Sök då tjänsten som koordinator i Östersund!

Vad gör du i rollen som koordinator? Det dagliga arbetet innebär att knyta kontakter och skapa relationer med deltagare, initiativtagare, samarbetspartners och övriga aktörer i samhället. Du kommer att jobba för att skapa psykisk hälsa, trygghet och gemenskap.. Arbetet utgår ifrån vår vision och våra arbetsmetoder. Läs mer om våra metoder och arbetssätt på https://hejframling.se/effektrapport/

Som koordinator i Östersund får du ett varierat uppdrag där du både arbetar utåtriktat med aktiviteter i regionen och är en närvarande kraft på vår viktiga mötesplats Café hej. Här är du med och skapar en trygg, inkluderande plats för människor att mötas. I din roll ingår att planera och genomföra sociala aktiviteter och evenemang inom exempelvis kultur och idrott, följa upp projekt och budget samt bidra till lokal synlighet och finansiering. Du får en nyckelroll i att utveckla vår närvaro i Jämtland med särskilt fokus på Östersund. Vi ser det som självklart att du delar Hej främlings värderingar. Du kan läsa mer om dom här: https://www.hejframling.se/om-oss

Vem söker vi? Du är en social och engagerad person som är bra på att skapa nya kontakter samt är en god lyssnare. Du trivs med varierade arbetsuppgifter och du är en självgående person som vågar ta egna initiativ inom projektets ramar. Du söker alltid en möjlighet att utvecklas i din yrkesroll och du ser inga hinder i att använda digitala verktyg i ditt dagliga arbete. Vi har inga krav på högskoleutbildning, men det är meriterande om du är utbildad mot socialt arbete eller har liknande arbetslivserfarenhet. 

Vi värderar dina personliga egenskaper högt, och utifrån tidigare erfarenheter och intressen har vi stora möjligheter att forma rollen efter just dig!

Omfattning: 50 % (20h/vecka)
Arbetstid: Arbetstiderna är varierande där arbete på kvällstid är vanligt förekommande och arbete på helger kan förekomma.
Startdatum: 1 september 2025 eller efter överenskommelse
Projektanställning: Tidsbegränsad anställning till och med 1 september 2026, med möjlighet till förlängning.
Krav: Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret vid anställning.
Placering: Du kommer att utgå från vårt kontor i Östersund men arbeta flexibelt utifrån verksamhetens behov och förutsättningar. Möjlighet till visst distansarbete finns.

Hur gör jag för att söka? Ansök genom att kort berätta om dig själv, i text, filmklipp eller på något sätt som passar dig, och skicka det tillsammans med dina kompetenser (CV) till jobb@hejframling.se så snart du kan. Sista ansökningsdag är 15 juni 2025. Märk ansökan med “Koordinator i Östersund”. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Spontanansökan till Hej främling

Vill du jobba med oss för att fler ska få möjlighet att må bra och höra till? Välkommen att skicka ditt CV med en beskrivning av varför du vill jobba med oss och hur du kan hjälpa oss att bli ännu bättre. 

Vår verksamhet vilar på FN:s grundläggande princip om allas lika värde, deklarationen om de mänskliga rättigheterna och Agenda 2030. Att du delar Hej främlings värderingar är ett krav. 

Din spontanansökan skickas till jobb@hejframling. Märk din ansökan ”Spontanansökan”.

Om Hej främling! 

För Hej främling började allt med ett besök på Grytans flyktingförläggning utanför Östersund. Genom att på plats ordna enkla hälsoaktiviteter för de nyanlända vändes ångest och ovisshet till gemenskap, livskraft, integration och glädje. På köpet uppstod nya vänskaper och en förening, Hej främling! 

Nu har det gått tio år sedan vår förening startade och mycket har hänt sedan dess. Grundprincipen idag är dock densamma som då; att genom hälsofrämjande aktiviteter stärka individer och skapa positiva möten mellan människor. Idag finns vi i sex län och på nära 50 platser runt om i Sverige, från Gällivare i norr till Malmö i söder. Hållbarhet är viktigt, både för oss som arbetsgivare och för alla våra aktiviteter!

Vad innebär det att göra praktik hos Hej främling?

Vi har haft många praktikanter genom åren och vet att det är en fantastisk förstärkning och energipåfyllnad för oss, samtidigt som vi vet att praktikanten får med sig en erfarenhet för livet och nya vänner. Det vi hittills lärt oss av att ta emot praktikanter är:

  • Praktikperioden är bäst om den sträcker sig över minst 5-6 veckor, annars är det svårt att hinna komma igång. Perioden får gärna vara ett par månader eller ett halvår, då vet vi att du hinner landa, prova och utvecklas.

  • Som praktikant ska du vara nyfiken, självgående, flexibel, tycka om att prova nytt och känna dig hemma i Hej främling!s värderingar.

Kontakta oss gärna om du är intresserad av att göra din praktik hos oss. För att anmäla intresse för praktik, använd kontaktformuläret nedan. 


Hej främling som arbetsplats

Hej främling är med i Fremia, en arbetsgivarorganisation som hjälper oss att vara en trygg och bra arbetsplats. Det betyder att vi följer kollektivavtal som ger tydliga regler för löner, arbetstid och andra villkor. Medlemskapet ger oss även stöd i frågor som rör arbetsmiljö, rättigheter och utveckling på jobbet.

Arbetsmiljön för våra medarbetare är viktig

Vi arbetar löpande med vår arbetsmiljö. Vi brukar förklara ordet arbetsmiljö med hur vi mår på jobbet. I civilsamhället och som ideell förening har vi områden vi brottas med varje år, vissa saker är del av en struktur som är svår att påverka medan vi kan påverka andra områden som ligger i vår egen verksamhet. Varje år gör vi en undersökning (OSA-enkät) där varje anställd får svara anonymt kring hur de upplever sin arbetsmiljö.

Ladda ner: Sammanfattning av OSA-enkäten 2025 (PDF)

I januari 2025 besökte Arbetsmiljöverket Hej främling. Vid inspektionen av vårt systematiska arbetsmiljöarbete fann Arbetsmiljöverket inga anmärkningar. Så klart finns det ändå saker vi behöver jobba vidare med för att utveckla vårt arbetsmiljöarbete. Som att skapa en bättre överblick över tillbud samt att upprätta en tydligare checklista för skyddsrond av den fysiska arbetsmiljön vid hemarbete och kontorsarbete.

Rulla till toppen