Save the date!

Hej-effekten: Konferens & firande, Storsjöteatern 21 november, kl 09-16

Vi firar 10 år och du är välkommen!

I år fyller Hej främling 10 år, det vill vi fira med dig och alla våra andra vänner! Vi ses på Storsjöteatern i Östersund där vi bjussar på kunskap och erfarenheter som vi samlat på oss sedan starten 2013. Det kommer bli en dag som du sent kommer glömma – så häng med, det kommer bli makalöst kul!

Vi ses 21 november på Storsjöteatern i Östersund!

Ingen vanlig konferens, vi gör det på vårt sätt istället!

Självklart skall du få veta hur vi tillsammans får fler att höra till genom hälsa och inkluderande platsutveckling med ABCD-metoden. Men vi lovar också att det blir en dag då vi rör på oss, skrattar och lär känna varandra bättre på oväntade sätt! 

En dag, två teman – tusen skäl att delta!

Pass 1 (klockan 9-12) Rätten att må bra lönar sig – för dig, samhället och ekonomin 
Möjligheten att leva ett hälsosamt liv är en mänsklig rättighet. Ohälsa har dessutom ett högt pris – både personligt och samhällsekonomiskt. Hur kan vi tillsammans bryta trenden där de som mår dåligt mår allt sämre? Under förmiddagen lär vi oss mer om varför hälsa, nyfikenhet och samarbete är viktiga nycklar för att bryta ofrivillig ensamhet och utanförskap.

Pass 2 (klockan 13-16) Inkludera mera för trygga invånare och hållbara samhällen
Från den 1 juli 2023 har kommunerna ett större ansvar för brottsförebyggande arbete. Men vad krävs egentligen för att komma tillrätta med komplexa utmaningar som utanförskap, desinformation och arbetslöshet? Under eftermiddagen lär vi oss om hur tidiga insatser kan spara miljarder åt samhället. Vi får också lära oss hur ABCD-metoden används för att bygga trygga samhällen – i Sverige och andra delar av världen.

Programmet är mellan klockan 9-16 och precis som vanligt är det gratis och öppet för alla att komma. Möjlighet att boka din plats och ta del av programmet i sin helhet kommer snart presenteras på den här sidan. Använd knappen nedan för att berätta att du vill komma. Då kommer vi att påminna dig när programmet för dagen är klart och du kan boka din plats.

Heja dig och heja oss tillsammans! 
Hej främling crew

Varför fira just 21 november?

Alla våra aktiviteter är gratis och öppna för alla

Säg hej till 10 främlingar under World Hello Day

Varje år den 21 november uppmärksammas World Hello Day i 180 länder. World Hello Day, eller Världshejardagen har funnits sedan 1973. Under dagen uppmuntras vi att säga hej till minst 10 främlingar för att manifestera att vi med kommunikation löser konflikter och behåller freden.

Hej-effekten, den större betydelsen av ett hej!

Men ett hej kan ha stor betydelse även på andra sätt. Ett hej kan bryta ensamhet, göra någon glad och skapa inkludering. Ett hej kan också vara början på en livslång vänskap och en aktiv handling som bidrar till att vi känner trygghet och gemenskap på en plats. 

För Hej främling är allas rätt att må bra och få höra till själva kärnan i allt vi gör, vi vet också att det kan starta i något så enkelt som ett hej! I år fyller Hej främling 10 år och vad passar väl bättre att brista ut i ett hejdundrande HEJ tillsammans med alla som bor på platsen där allt började! Och vad passar väl bättre än att göra det under just världshejardagen?

Hej främlings 10-årsfirande om...

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Tack till sponsorer och samarbetspartners som gör dagen möjlig!

Rulla till toppen