24-04-06_Vålådalen_146_redigerad

Nyhet

Vinterfjälltur i samarbete med STF

I början på april var det dags för Hej främlings första vinterfjälläger sedan länge. Detta var andra gången i Hej främlings historia som vi bjöd in till en vinterfjälltur med övernattning i tält.

Deltagarna var supertaggade då det för många var deras första vinterutflykt till fjällen. Det blev vintertältning, skidtur, matlagning över öppen eld, mindfullness övningar och mycket tid tillsammans med fokus att ha det kul ihop. Vi passade även på att fira utmärkelsen till Årets Peppare 2024 med ett tårtkalas i stugan. 

Syftet med turen var att tillgängliggöra vinter för flera och lära mer om naturen och fjällsäkerhet. Denna gången hade vi ett fint samarbete med STF som deltog med fem guider varav några reser hit från bland annat Stockholm. Det finns ett stort mervärde i att samarbeta med andra organisationer som STF. Dessutom stöttade  Fritidsbanken med en del utrustning och Hilleberg tält kompletterade vår tältbehov. Aktiviteten medfinansierades också av Pro Patria. 

– Det känns så otroligt värdefull att vi hade med oss STF samt våra lokala partner som stöttade upp med allt de kunde. Att göra det här tillsammans känns både kraftfullt och roligt, säger Fabienne Theiler som koordinerade fjällturen. 

Rulla till toppen