Webbdesign_1

Nyhet

Ut & njut certifierat av 1% for the Planet®

Vi vill bidra till att fler hittar ut i naturen! Forskning och erfarenhet visar att naturen kan ha en stor positiv effekt på den egna hälsan. Vi vill att fler ska ha möjlighet att vistas i naturen på ett tryggt och lustfyllt sätt, och att röra sig i naturen på ett sätt som är förenligt med Allemansrätten. Friluftsliv kan kännas omständligt, det kan innefatta resor och dyr utrustning. Men friluftsliv är så mycket mer, och oftast har vi alla en liten bit av naturen runt knuten. Där vill vi börja!

Genom att utgå från vad våra deltagare har för intressen och önskemål vill vi hitta vägar till ökad utevistelse. Det kan innebära att vi träffas i en park, att vi lagar mat tillsammans över öppen eld, att vi tar en promenad i ett skogsparti, att vi badar i ett vattendrag, att vi går på fjällvandring, att vi tältar, att vi åker skidor… Listan kan nästan göras hur lång som helst. Det viktiga är att fler får tillgång till att använda naturen till att stärka sitt eget välmående, och hittar till utomhusaktiviteter som känns roliga och precis lagom utmanande för just mig.

Genom att erbjuda lättillgängliga och gratis aktiviteter nära hemmet raserar vi det ekonomiska hindret till att delta i friluftslivsaktiviteter. Genom att guida i naturen gör vi upplevelsen trygg. Genom att samtala om allemansrätten och praktiskt utforska naturen tillsammans gör vi erfarenheten kunskapsstärkande. Vår önskan är att våra aktiviteter bidrar till att naturintresset hos vår målgrupp ökar, att tilltron till sin egen förmåga att vistas i naturen stärks och att fler känner sig delaktiga i det svenska friluftslivet. Det är i sin tur flera steg på vägen mot en ökad psykisk och fysisk hälsa och mot att leva i ett innanförskap som är socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart.

Vad är 1% for the Planet®?

1% for the Planet® är en global organisation som finns för att säkra vår planet och framtida generationers möjligheter att leva på planeten. Organisationen certifierar både bidragsgivare och förmånstagare. Hej främling! är nu godkända som en non-profit-partner och kan ta del av stödet som bidragsgivare ger. Företag om är partners har bestämt sig för att ge 1% av sin omsättning till de verksamheter som gör sin del för att ta hand om den planet vi alla bor på. På Hej främling! är vi stolta och glada för erkännandet som detta innebär. Vi är glada för stödet som Icebug AB bidrar med till vår Ut&Njut-verksamhet och vi ser fram emot att lära känna fler partner framöver. Håll utkik efter loggan och läs mer om organisationen och hur du kan gå med på onepercentfortheplanet.org.

Rulla till toppen