Andersön runt

Inbjudan

Andersön Runt - Pepp Edition 2024

Söndagen den 19 maj kl 12.00 är det dags! En dag fylld med glädje, energi och motion. Motionsloppet Andersön runt är strax över 11 km och går mestadels på stig och terräng. Här finns ett tillfälle att möta andra löpare och fylla på med energi, glädje och motion. Nytt för i år är att du även kan anmäla dig som peppare!
Löparna springer loppet som vanligt, medan du som anmäler dig som peppare tilldelas en pepp-station där du med ditt pepp-initiativ hejar fram alla löpare. Vi uppmuntrar till kreativitet och knasiga sätt som bidrar till pepp och spridning av extra rörelseglädje i spåret. När löparna kommer i mål så kommer de att rösta på det pepp-initiativ som de tyckte var peppigast. I slutet av eventet utses både loppet vinnare och loppets peppare. Vi räknar med att 10-15 peppstationer runt spåret.
 

Det är Inlöparna och Hej främling som arrangerar loppet. Hej främling har sedan 2013 arbetat för  innanförskap genom kostnadsfria hälsofrämjande aktiviteter för alla, med målet att alla ska uppleva en god fysisk och psykisk hälsa. De hälsofrämjande aktiviteterna är ofta inriktade på idrott, kultur och friluftsliv. Intäkterna från loppet går till Hej främlings verksamhet och framför allt till att finansiera Inlöparnas deltagande i St. Olovsloppet. 

Löpare och peppare anmäler sig här.
 

Träna inför och efter loppet med Inlöparna!

Inlöparna är Hej främlings initiativ för alla som gillar att springa och promenera utomhus. Inlöparna är gratis och öppet för alla oavsett kön, bakgrund eller ålder – precis som alla Hej främlings aktiviteter. Passa på att komma igång med löpningen inför Andersön runt tillsammans med oss. Vi ses varje onsdag kl 19.00 utanför Gamla Tingshuset i centrala Östersund. Det spelar ingen roll vilken nivå du befinner dig på. Är du nybörjare hjälper vi dig fram på ett kortare pass i långsam takt samtidigt som du träffar nya vänner.

Rulla till toppen