Ihop!

IHOP - för ett Sverige tillsammans

IHOP är ett unikt samarbete inom civilsamhället!

Varför IHOP?

Växande utanförskap är en av vår tids största samhällsutmaningar. Utanförskap kan leda till social isolering, ekonomiska svårigheter, begränsad tillgång till utbildning och hälsovård samt minskade möjligheter till delaktighet i samhället. För att bryta denna negativa spiral behövs långsiktiga insatser som bygger tillit, skapar sociala nätverk och stärker gemenskapen – både för barn och unga samt deras familjer.

Genom projektet IHOP går En Frisk Generation, Hej främling och Kompis Sverige samman för att förbättra den fysiska och psykiska hälsan, öka den sociala delaktigheten samt bygga gemenskap i socioekonomiskt utsatta områden.

Från höger till vänster: Thomas Kanestad, generalsekreterare En Frisk Generation. Emma O Jangö, verksamhetschef Hej främling. Johan Bäckström, verksamhetschef Kompis Sverige.

”Ingen löser utanförskap ensam. Därför är IHOP så meningsfullt – tre civilsamhällesaktörer som samlar kraft, erfarenhet, resurser och metoder för verklig förändring.”
– Emma O Jangö, verksamhetschef Hej främling

Vad går projektet ut på?

IHOP är ett pilotprojekt där våra tre organisationer tillsammans skapar konkreta insatser för att stärka gemenskap och hälsa. Projektet genomförs i Borås och Helsingborg. Genom hälsofrämjande aktiviteter, familjematchningar, sociala och kulturella evenemang samt volontärmöjligheter vill vi ge deltagarna fler möjligheter att knyta nya kontakter och känna sig delaktiga i samhället. Tillsammans kommer vi skapa aktiviteter och mötesplatser för att barn, unga och deras familjer ska må bättre och känna gemenskap. Samarbetet mellan organisationerna gör det även möjligt att nå fler och arbeta mer effektivt med uppföljning, genomförande och kommunikation. 

Projektet är en del av Svenska Postkodlotteriets satsning ”För ungas framtid” som stödjer initiativ för att ge barn och unga i socialt och ekonomiskt utanförskap bättre framtidsutsikter, ökat självbestämmande och möjlighet att tillgodose sina rättigheter i samhället.

Rulla till toppen