AretsHejare2024

Pressmeddelande

Allmänheten bjuds inatt nominera Årets hejare

Engagemang för ett samhälle som håller ihop är viktigare än någonsin. Det tycker i alla fall Hej främling som med utmärkelsen Årets hejare vill uppmärksamma initiativ för ett mer välkomnande samhälle. Nu bjuds allmänheten in att nominera Årets hejare, Hej främling hoppas på många nomineringar.

Det var i samband med förra årets 10-årsjubileum som Hej främling instiftade utmärkelsen Årets hejare. Priset kommer att delas ut varje år till ett initiativ som är litet idag, men som kan göra stor skillnad imorgon.

– För Hej främling började allt med tre vänner som ville göra skillnad. Elva år senare är vi en organisation som bjuder in till gratis hälsofrämjande aktiviteter på över femtio platser i Sverige. Vår resa är beviset för att varje människa har kraften att göra positiv skillnad för andra. Det finns så många fantastiska människor som arbetar i det tysta för att förändra världen till en bättre plats. Med Årets hejare vill vi lyfta fram dem och samtidigt inspirera fler att engagera sig, säger Samira Musa, biträdande verksamhetschef för Hej främling.

Möjligheten att nominera Årets hejare har nu öppnat för allmänheten. För att vara aktuell så behöver kandidaten göra något som aktivt främjar ett inkluderande samhälle. Engagemanget måste också ligga i linje med FN:s princip om allas lika värde och Agenda 2030.

– Kanske är det den där engagerade läraren som ser varje elev, föreningen som skapar en viktig gemenskap för unga, eller grannen som har högläsning för äldre i området. Årets hejare är någon som bidrar till att människor samlas och mår bra. Fram till den 21 september kan vem som helst nominera Årets hejare på vår hemsida. Den som nomineras kan vara en person, en organisation eller ett initiativ, säger Hej främlings styrelseordförande Anna Rex.

Alla nomineringar kommer granskas av en jury som består av representanter från Hej främling, Hej engagemang, Hej Blekinge och Hej aktivitet! Vinnare av Årets hejare 2024 tillkännages under Världshejardagen den 21 november.

Om Hej främling
Hej främling startade med en enkel skidskola på ett asylboende utanför Östersund 2013. Sedan dess har initiativet vuxit till en landsomfattande rörelse som bjuder in nya och etablerade svenskar till kostnadsfria, öppna hälsofrämjande aktiviteter på över 50 orter i Sverige. Läs mer på hejframling.se/om-oss/

Kontaktpersoner Hej främling
Samira Musa, biträdande verksamhetschef Hej främling
samira@hejframling.se, 0730 – 94 00 43

Anna Rex, styrelseordförande Hej främling
anna.rex@hejframling.se, 0733 – 24 14 03

Rulla till toppen